Monday, March 16, 2009

Feketegyökér flan

Volt még néhány szál feketegyökér a hütőben, de nem igazán tudtam, hogy mit készítsek. Először soufflé-ra gondoltam, de aztán egy flan mellett döntöttem. Mellé pedig valami őrült ötlet folytán crème fraîche-t összekevertem darált mogyoróval, dijoni mustárral, citromhéjjal és lével.

Hozzávalók:
250 g feketegyökér
1 salotta
2 ek vaj
1 ek almaecet
350 ml zöldség alaplé
1 tojás
1/2 tojássárgája
2 ek tejszín
só, bors



Folyó víz alatt, kesztyűvel pucoljuk meg a feketegyökeret. Melegítsük meg a vajat, adjuk hozzá a felkockázott hagymát és pirítsuk üvegesre. Öntsük fel almaecettel és zöldség alaplével és főzzük lassú tűzön puhára. Pürésítsük és keverjük hozzá a tojást, tojássárgáját és a tejszínt. Ízesítsük sóval és borssal. Vajazzunk ki négy tálkát és töltsük meg a masszával. Helyezzük vízzel töltött tálba, úgy hogy a feléig érjen a víz és 150°C-os sütőben 30 perc alatt süssük meg.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...