Friday, March 6, 2009

Cayenne-i borsos csirke

Ha magamnak főzöm ezt a nagyon egyszerű, de annál ízletesebb ételt akkor jó csípősre készítem mindig. A recept könnyebb az 1x1-nél, a mandulás rizs pedig remekül kiegészíti.


Hozzávalók:
200 g csirkemell
1 ek. repceolaj
1 salotta
60 ml fehérbor
150 ml csirkealaplé
1 ág rozmaring
2 ek. paradicsompüré
cayenne-i bors
200 ml tejszín


Vágjuk kockákra a csirkemellet, sózzuk majd forgassuk meg forró olajban, hogy minden oldalról megfehéredjen. Adjuk hozzá a reszelt hagymát, rozarmingágat és öntsük fel fehérborral, majd főzzük le. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a csirkealaplevet és főzzük 3-5 percig. Ízesítsük cayenne borrsal és keverjük hozzá a tejszínt. Főzzük újabb 5 percig.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...