Pillangóra emlékeztet az az elegáns desszert. Viszont azt kell mondanom számomra kicsit túl citromos volt, pedig imádom a citromot.
Hozzávalók:
25 g liszt
75 g cukor
1 csipet só
30 g darált mogyoró
1 citrom leve
25 g vaj
100 g ricotta
1 fél lime leve
2 ek bodzaszörp
100 ml tejszín
1 cs. vanília
A lisztet, cukrot, sót, mogyorót összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg olvasztott vajat és a citromlét és 1 órára a hűtőben állni hagyjuk. Egy sütőpapírra kiskanálnyi mennyiséget teszünk és köralakúra kikenjük. 170°C-on 5 percig sütjük, addig amíg a széle megpirul. Ezután egy nyújtófa segítségével megformázzuk. A ricottát összekeverjük a lime levével, bodzaszörppel és a vaníliával felvert tejszínt hozzákeverjük.
Wednesday, October 31, 2007
Thursday, October 18, 2007
Sertésszűz lime-sherry szószban
Sertésszűz egy nagyon friss és ízletes szószban, amit rendkívül egyszerű elkészíteni.
A sertésszűzet felszeleteljük, sózzuk, megkenjük dijoni mustárral, ráöntjük a 2 lime levét és szórunk rá friss zöld borsot. 1 órán át állni hagyjuk. Serpenyőben vajat melegítünk és megsütjük, majd kiszedjük és a maradék páclevet ráöntjük egy adag sherry kíséretében és hagyjuk főni, amikor már elfőtt néhány darabka vajjal megkötjük a szószt.
A sertésszűzet felszeleteljük, sózzuk, megkenjük dijoni mustárral, ráöntjük a 2 lime levét és szórunk rá friss zöld borsot. 1 órán át állni hagyjuk. Serpenyőben vajat melegítünk és megsütjük, majd kiszedjük és a maradék páclevet ráöntjük egy adag sherry kíséretében és hagyjuk főni, amikor már elfőtt néhány darabka vajjal megkötjük a szószt.
Subscribe to:
Posts (Atom)