Ez a frissitő sorbet tökéletes egy meleg nyári napon!
Hozzávalók:
1 ananász
1 ek rózsavíz
1 ek sherry
2 ek juharszirup
5 g vaníliacukor
1 csipet só
1 tojásfehérje
Az ananászt megtisztítjuk, felkockázzuk és pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a rózsavizet, sherryt és juharszirupot. Egy tojásfehérjét felverünk a vaníliáscukorral amit szintén hozzáadunk. 3 órát a fagyasztóban állni hagyjuk, közben óránként megkeverjük.
Tuesday, July 17, 2007
Monday, July 16, 2007
Barackos gombóc
Gyerekként sosem ettem meg a gombócban a gyümölcsöt, mindegy hogy szilva vagy valami más volt. Ez a barackos gombóc édes, zamatos gyümölcsöt rejt, a minek nehéz elleállni.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
kevés só
1 ek. búzadara
2 ek. olaj
1 tojás
zsemlemorzsa
fahéj
cukor
barack
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjük, ha kihűlt lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, aminek mennyisége attól függ hogy mennyire lisztes a burgonya. Majd búzadarát, olajat és a tojást is. Összedolgozzuk és egy hengert sodrunk belőle, amit ujjnyi szeletekre vágunk, laposra nyomkodjuk. A közepére a kimagozott, fahéjas-cukorral töltött barackot helyezzük és gombócot formázunk. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a tetejére. Olajban pirított zsemlemorzsába hempergetjük, de használhatunk kókuszt, diót, mogyorót.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
20-30 dkg liszt
kevés só
1 ek. búzadara
2 ek. olaj
1 tojás
zsemlemorzsa
fahéj
cukor
barack
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjük, ha kihűlt lereszeljük vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, aminek mennyisége attól függ hogy mennyire lisztes a burgonya. Majd búzadarát, olajat és a tojást is. Összedolgozzuk és egy hengert sodrunk belőle, amit ujjnyi szeletekre vágunk, laposra nyomkodjuk. A közepére a kimagozott, fahéjas-cukorral töltött barackot helyezzük és gombócot formázunk. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg feljönnek a tetejére. Olajban pirított zsemlemorzsába hempergetjük, de használhatunk kókuszt, diót, mogyorót.
Sunday, July 15, 2007
Spenóttal és gorgonzolával töltött sertésszűz
Nincs szükség túl sok hozzávalóra ahhoz, hogy valami finomat főzzünk!
Hozzávalók:
1 sertésszűz
150 g spenót
150 g gorgonzola
szerecsendió
100 ml húsleves
só, bors
sör
A húst besózzuk és állni hagyjuk. Majd egy nyílást vágunk a közepébe és egy fakanál segítségével alagutat készítünk. A spenótot ízlés szerint ízesítjük és megfőzzük, ha elfőtt a leve hozzáadjuk a gorgonzolát vagy bármilyen más sajtot és megtöltjük a pecsenyét. Olajjal megkenjünk, borssózzuk és sört öntünk alá, majd 50 percig sütjük, néha meglocsoljuk.
Hozzávalók:
1 sertésszűz
150 g spenót
150 g gorgonzola
szerecsendió
100 ml húsleves
só, bors
sör
A húst besózzuk és állni hagyjuk. Majd egy nyílást vágunk a közepébe és egy fakanál segítségével alagutat készítünk. A spenótot ízlés szerint ízesítjük és megfőzzük, ha elfőtt a leve hozzáadjuk a gorgonzolát vagy bármilyen más sajtot és megtöltjük a pecsenyét. Olajjal megkenjünk, borssózzuk és sört öntünk alá, majd 50 percig sütjük, néha meglocsoljuk.
Friday, July 6, 2007
Csirkemell szójacsírával
Ez volt az első próbálkozásom valamilyen ázsiai étel elkészítésére. Igazából a kedvenc ázsiai éttermemben felszolgált kínai étel szószát próbáltam reprodukálni, több kevesebb sikerrel.
Hozzávalók:
4 csirkemell
250 g szójacsíra
2 db sárgarépa
1 paprika
1 közepes hagyma
szójaszósz
teriyaki szósz
osztrigaszósz
chili
étkezési keményítő
A csirkemellet megtisztítjuk, feldaraboljuk majd kb. 2 órán át teriyaki szószban állni hagyjuk. Ezután étekzési keményítőt szórunk rá és elkeverjük, ezáltal a hús puha lesz. Felcsíkozzuk a zöldséget. Majd a forró wokba olajat öntünk (ebben az esetben szezámmagolaj), és a húst megsütjük, majd jöhet mellé a répa, hagyma és paprika egy kevés szójaszósz kíséretében. Ízlés szerint chilivel fűszerezzük. Miután a zöldségek már puhábbak, de még ropogósak belerakjuk a szójacsírát és megöntözzük osztriga-, és szójaszósszal, átkeverjük és maximum fél perc után levesszük a tűzhelyről aztán mehet a tányérra.
Hozzávalók:
4 csirkemell
250 g szójacsíra
2 db sárgarépa
1 paprika
1 közepes hagyma
szójaszósz
teriyaki szósz
osztrigaszósz
chili
étkezési keményítő
A csirkemellet megtisztítjuk, feldaraboljuk majd kb. 2 órán át teriyaki szószban állni hagyjuk. Ezután étekzési keményítőt szórunk rá és elkeverjük, ezáltal a hús puha lesz. Felcsíkozzuk a zöldséget. Majd a forró wokba olajat öntünk (ebben az esetben szezámmagolaj), és a húst megsütjük, majd jöhet mellé a répa, hagyma és paprika egy kevés szójaszósz kíséretében. Ízlés szerint chilivel fűszerezzük. Miután a zöldségek már puhábbak, de még ropogósak belerakjuk a szójacsírát és megöntözzük osztriga-, és szójaszósszal, átkeverjük és maximum fél perc után levesszük a tűzhelyről aztán mehet a tányérra.
Subscribe to:
Posts (Atom)