Bár szeretem a gorgonzolát, karakteres íze miatt néha szívesen keverem össz egy kis mascarpone-val. Ez a szósz is így született.
Hozzávalók:
50 g gorgonzola
50 g mascarpone
1 salotta
1 dl fehérbor
dió
papardelle
só, bors
Egy kávéskanálnyi olajon megdinszteljük a hagymát és felöntjük fehérboral, majd hagyjuk hogy a fele elfőjön. Ezután hozzáadjuk a gorgonzolát és a mascarpone-t. Sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig főzzük. A megfőtt pappardelle tésztával tálaljuk, tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg.
Wednesday, November 7, 2007
Monday, November 5, 2007
Datolyaszilvás süti
Fűszeres sütemény egy különleges gyümölcs, a datolyaszilva felhasználásával.
Hozzávalók:
50 g datolyaszilva
5 g sütőpor
250 g liszt
1 g fahéj
1 g szerecsendió
1 csipet só
1 tojás
115 g vaj
100 g mandula
A datolyaszilvát meghámozzuk, felkockázzuk és pürésítjük. Hozzákeverjük a sütőport. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, sóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a datolyaszilvapürét. Ezután belekeverjük a lisztes keveréket és a durvára vágott mandulát. A tepsibe kiskanállal halmokat rakunk és előmelegített sütőben 180°C-on 10-15 percig sütjük.
Hozzávalók:
50 g datolyaszilva
5 g sütőpor
250 g liszt
1 g fahéj
1 g szerecsendió
1 csipet só
1 tojás
115 g vaj
100 g mandula
A datolyaszilvát meghámozzuk, felkockázzuk és pürésítjük. Hozzákeverjük a sütőport. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, sóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a datolyaszilvapürét. Ezután belekeverjük a lisztes keveréket és a durvára vágott mandulát. A tepsibe kiskanállal halmokat rakunk és előmelegített sütőben 180°C-on 10-15 percig sütjük.
Subscribe to:
Posts (Atom)