Sunday, September 23, 2007

Csokoládé soufflé

A soufflé-ról azt mondják, hogy nem könnyű és kényes dolog elkészíteni. Nos, én ma próbálkoztam vele először, és azt kell mondanom, nem kell félni tőle! Csak arra figyeljünk, hogy alaposan verjük fel a tojásfehérjét, és semmiképp se nyissuk ki a sütőt, mielőtt megsül.


Hozzávalók:
4 tojás
100 g étcsokoládé
60 g vaj
100 g porcukor

A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzá keverjük a vajat és a tojássárgájákat. A fehérjét a porcukorral felverjük. Majd a két masszát összekeverjük. A soufflé formákat kivajazzuk és 3/4 részéig megtöltjük a csokoládés keverékkel. 8-10 percig a sütő középső fokán sütjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...