Friday, December 4, 2009

Kakukkfűmézes csirkemell

Az ünnepi időszakban általában elsüllyedek a mézben. A kedvencem az akác és a narancsvirág. Kaptam egy barátomtól, akit történetesen épp ebédre hívtam, egy üveg kakukkfűmézet. Mindenképp azonnal meg kellett kóstolnom ami aztán arra késztett hogy csavarjak egyet az ebéden. Így született a kakukkfűmézzel lakozott csirkemell polentával és kakukkfű jus-vel.


Hozzávalók:
4 csirkemell
1 fokhagyma
2-3 ág kakukkfű
2-3 ek olívaolaj
1 ek balzsamecet
2 ek kakukkfűméz
1 ek szójaszósz
só, bors

Melegítsük elő a sütőt 150°C-ra. Ízesítsük a csirkemelleket sóval és borssal. Forrósítsuk fel az olajat és süssük pirosra a csirkemelleket mind a két oldalukon a félbevágott fokhagymával és a kakukkfűvel. A "lakkhoz" keverjük össze a balzsamecetet, mézet és a szójaszószt. Kenjük meg vele a csirkemelleket és helyezzük egy sütőlapra majd süssük 15-20 percig, közben pedig kenegessük gyakran.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...