Ugyan majdnem az egész borjú alaplevet lefagyasztottam, de mivel egy tálka nem lett tele, így azt félre tettem, gondoltam jól jön majd az ebédhez. Megkívántam a friss tésztát friss gombával. A hűtőben lapult shimeji, csiperke és friss vargánya is, gondoltam remekül kiemeli majd a borjúalaplé az ízüket.
A tésztát pedig friss fűszernövényekkel tömtem meg, így az igazán csinos mintát kapott.
Hozzávalók:
500 g gomba
1 hagyma
2 ek vaj
250 ml borjúalaplé
2 ek Madeira
50 g tejszín
friss petrezselyemzöld
só, bors
Pucoljuk meg a gombát és daraboljuk fel. Hevítsük fel a vajat adjuk hozzá a kockára vágott hagymát és a gombát. Ha megpirult öntsük fel a Madeiraval és az alaplével majd főzzük olyan 5 percig. Keverjük bele a tejszínt és főzzük krémesre. Ízesítsük sóval, borssal és szórjuk meg petrezselyemmel.
No comments:
Post a Comment