Tegnap igazai nekem való meglepetés várt a konyhában: egy kosár telis tele gyümölcsökkel.
Úgy döntöttem, hogy az ebedhez el is használom a paradicsomokat, csak még azt nem tudtam, hogy mit is fogok főzni. Eszembe jutott, hogy valahol hallottam, hogy a vörösmárna és a paradicsom jól mennek együtt. Ezért úgy gondoltam készítemek egy langyos vöröslencse salátát paradicsommal a halhoz, amit dijoni mustár hab kísért. Hát így született a mai improvizált ebéd.
Hozzávalók:
4 vörösmárna filé
só, bors
300 g vöröslencse
zöldség alaplé
2 sárgarépa
2 paradicsom
4 ek szőlőmagolaj
3 sherryecet
só, bors
bazsalikom
1 salotta
2 ek vaj
200 ml hal alaplé
100 ml fehérbor
100 ml tejszín
3 ek dijoni mustár
2 ek vaj
1 citrom leve
Főzzük meg a lencsét a kockára vágott sárgarépával olyan 25-30 perc alatt. Hámozzuk meg a paradicsomokat és kockázzuk fel. Keverjük össze a szőlőmagolajat, a sherryecetet, sót és borsot a kockára vágott paradicsommal és a lencsével. Olvasszunk fel 1 ek vajat és adjuk hozzá a felkockázott salottát, hal alaplevet, tejszínt, fehérbort és főzzül felére. Ezután keverjük bele a mustárt és még egy evőkanál vajat és a citromlevet. Egy mixerrel habosítsuk fel. Süssük meg a halat olívaolajban és tálaljuk a salátával, amit ha szükséges ízesítsünk és szórjunk rá néhány bazsalikomlevelet.
No comments:
Post a Comment