Múlt héten, egyetlen perc időm sem volt arra, hogy főzzek. Pedig több, mint 40 órát töltöttem a konyhában, csak nem a sajátomban! Lehetőségem volt, hgy egy hetet egy profi konyhában tölthessek és azt kell mondanom, hogy nagyon élveztem! Sajnos, fotókat nem volt alkalmam készíteni, mert rengeteg dolgom volt. Arról nem is szólva, hogy nagyon inspiráltak az ott látott ételek. Egyik nap a desszert szilvás sütemény volt, ami valami miatt anyukám almáspitéjét jutatta az eszembe. Gyorsan el is kértem a receptet és tegnap megsütöttem.
Hozzávalók:
300 g liszt
150 g vaj
2 ek tejföl
1 ek porcukor
1 csipet só
250 g darált dió
1000 g alma
100 g cukor
1/2 tk fahéj
Gyúrjunk tésztát a lisztból, vajból, tejfölből, porcukorból és sóból. Felezzük el a tésztát és nyújtsuk ki egy kivajazott formába. Reszeljük durvára az almát és tegyük félre. A sütemény alsó lapját szórjuk meg darált dióval és a fahéjas cukor felével. Szorítsuk ki az almát és tegyük a dió tetejére, majd szórjuk meg a maradék fahéjas cukorral és takarjuk le a tészta másik felével. Villával szúrkáljuk meg és süssük 20-25 percig 180°C-on.
No comments:
Post a Comment