Tuesday, September 9, 2008

Levendulás posírozott őszibarack és fehér csokoládé sorbet

A mai desszerthez fehér csokoládét és levendulát akartam kombinálni. Először fehércsokoládés levendulafagyit akartam készíteni, de aztán más ötletem támadt: sherry-s levendulaszirupban posírozott őszibarack és fehércsokoládé sorbet karamellizált pekándióval. A végén a sherry-s levendulaszirupot redukáltam, így még szósz is készült a fagyi mellé.


Hozzávalók:
500 ml víz
100 g fehér csokoládé
90 g cukor

pekándió
cukor a karamellizáláshoz
1 őszibarack
100 ml sherry
3 ek levendula szirup
2 ek baracklekvár



Főzzük fel a vizet a cukorrral, adjuk hozzá a feldarabolt fehér csokoládét és főzzük 2-3 percig miközben kevergetjük. Ha kihűlt bízzuk a munka nehezét a fagyigépre. Vágjunk félbe egy barackot Főzzük fel a sherryt a levendulasziruppal és posírozzuk a barackot 5-10 percig, attől függően, mennyire érett. A szirupot főzzük le baracklekvárral, így a végén sűrű szószt kapunk.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...