Húúú kérem szépen a múlt héten valami levett a lábamról, de már jól vagyok és a konyha is beindult! Jobban mondva nem indult az sehova, csak én kezdtem el újra sütni-főzni. A polcon megakadt a szemem a maradék gesztenyeliszten, úgyhogy gondoltam inkább nyomban elhasználom, minthogy a spájzban valamelyik dobozba rakva megfeledkezzek róla. Étcsokoládé és kávé került még mellé, ezért aztán igencsak intenzív ízű keksz kerekedett ebből a kevés hozzávalóból.
Hozzávalók:
100 g gesztenyeliszt
50 g vaj
30 g nádcukor
2 evőkanál étcsokoládé csepp
2-3 evőkanál kávé
A
kekszhez a hozzávalókat simára gyúrjuk és egy rudat formázunk. Fóliába
tekerjük és egy órára a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A
tésztát kb. fél centi vastag korongokra vágjuk és sütőpapírral bélelt
tepsire rakjuk majd kb. 8-10 percig sütjük.
3 comments:
Húúú ez nagyon jó! Tojás sincs benne, a vaj pedig lecserélhető szerintem kókuszzsírra és akkor vegán, gluténmentes változatot kapunk! :)
Örülök, hogy tetszik Zita! :)
Szemezek egy ideje ezzel a recepttel, mert nekem is van maradék gesztenyelisztem :) A kávé alatt lefőzött kávét értessz, ugye? Vajon jó instant kávéból is?
Post a Comment