Friday, March 9, 2012

Karifolkrémleves fekete hagymamagos morzsával

Tekintettel a heti nehézsúlyú desszertre, úgy gondoltam nem árthat, ha pénteken valami könnyű ebéd kerül az asztalra. Bár nincs még szezonja a karfiolnak, persze ettől függetlenül tele vannak vele a boltok, most mégis nálam is becsusszant. Történt ugyanis, hogy virág helyett karfiolallal leptek meg, méghozzá zölddel. Eddig csak sárgához volt szerencsém, ami nem igazán ízlett. A lilára fáj még nagyon a fogam, de a zöldségesem nem hajlandó ültetni, mert szerinte egyáltalán nem élvezhető. Ami a levest illeti igazán fűszeres, ennek ellenére mégis könnyű ami a savónak és a zöld citrom frissességnek köszönhető.




Hozzávalók:
500 g karfiol
1 teáskanál vaj
1 salotta
1 burgonya
1/4 teáskanál garam masala
600 ml zöldség vagy csirke alaplé
200 ml savó
1 zöld citrom
szerecsendió olaj
só, bors

Vajban pároljuk üvegesre a kockára vágott salottát, adjuk hozzá a burgonyát és a fűszerkeveréket, majd a rózsáira szedett karfiolt és öntsük fel az alaplével vagy maradék húslevessel. Főzzük közepes hőfokon puhára, majd pürésítsük a savóval együtt. Ízesítsük sóval, borssal és a zöld citrom héjával és levével. Tálaljuk vajban pirított morzsával, amihez fekete hagymamagot keverünk és locsoljunk rá pár csepp szerecsendió olajat.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...