Mind a mai napig ez az egyik kedvenc levesem, és csak akkor az igazi, ha anyukám főzi. Persze már rég elkértem tőle a receptet, és én is megfőzöm olykor, de az valahogy mégsem az igazi. Ezért amikor látogatóba jönnek, ezt a levest mindig elkészíti nekem. Gondolom, hogy nagyon sokan hasonlóan főzik, de azért lejegyzem, hogy minden recept együtt legyen.
Hozzávalók:
1 1/2 csésze zöldborsó
3 szál sárgarépa
1 csokor petrezselyemzöld
1 paprika
húsleves
1/2 kk só
1 kk cukor
3 ek olaj
pirospaprika
bors
2 tojás
6 ek liszt
1 ek olaj
Egy fazékban felmelegítjük a 3 evőkanál olajat, beleszórjuk a pirospaprikát és hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a zöldborsót és annyi húslevest öntünk rá hogy éppen ellepje a zöldséget. Beletesszük a paprikát és a petrezselyemzöldet, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amint puha, felengedjük annyi húslevessel amekkora mennyiséget szeretnénk. Ha főni kezd beleszaggatjuk a tésztát, amit 2 tojásból, 6 evőkanál lisztből és 1 evőkanál olajból és annyi vízből amennyi szükséges készítünk. Őrölt borssal ízesítjük.
No comments:
Post a Comment