Már napok óta a fejemben volt ez a pite, de nem voltam benne biztos, hogy sikerülni fog és abban sem, hogy ehető lesz.
Volt egy darab maradék zeller, egy árva körte, egy fél zacskó darált mandula, egy fél doboz joghurt és egy darabka füstölt sajt. Viszont, ha csak ezeket használtam volna fel, akkor elég színtelen lett volna, ezért gondoltam teszek még bele egy céklát. A kísérlet szerencsére jól sült el és finom ebéd kerekedett.
Hozzávalók:
150 g liszt
3.5 g szárított élesztő
40 g vaj
60 ml tej
1/2 tk cukor
1/4 tk só
1 cékla
1 darabka zeller
1 körte
250 ml joghurt
1 tojás
50 g darált mandula
100 g füstölt sajt
1 citrom leve
szerecsendió, citromos bors
só, bors
Gyúrjunk tésztát a lisztből, élesztőből, vajból, langyos tejből a só és cukor hozzáadásával. Hagyjuk állni 30 percet. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Gyalu segítségével szeleteljük vékonyra a zöldségeket. A körtét locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg. Vajazzunk ki egy piteformát és béleljük ki a tésztával. Rakjuk ki a felszeletelt zöldséggel és körtével majd öntsük rá a joghurt és tojás keverékét a mandulával és a fűszerekkel. Szórjuk meg reszelt füstölt sajttal és süssük 25-30 percig.
No comments:
Post a Comment