Friday, July 4, 2008

Eper sorbet

A szomszéd néni meglepett egy kosárka eperrel amit egyenesen a kertjéből szedett. Zamatos, édes eprek voltak, nekem valamiért túlságosan is édesek, ezért úgy döntöttem sorbet-t készítek belőle.


Hozzávalók:
500 g eper
1 dl bodzaszörp
1 ek citromlé
1 tojásfehérje
1 csipet só
1 ek. cukor



Az epreket megmossuk és feldaraboljuk, majd a bodzaszörppel és a citromlével pürésítjük, és ha meg akarsz szabadulni a magoktól akkor egy szűrön átpaszírozhatod. Ezután 1 órára a fagyasztóba tesszük. A tojásfehérjét a csipet sóval és cukorral felverjük. A sorbet kivesszük és
a felvert habot elkeverjük benne. 3 órán át hagyjuk a fagyasztóban és közben óránként megkeverjük.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...