Tuesday, July 22, 2008

Bündner Gerstensuppe

Igaz, hogy nyár van, de közeleg a svájci államalapítás ünnepe, gondoltam főzök valamit. A bündneri árpalevesre esett a választásom, amit Bündnerfleisch-al tálaltam, ami nem más, mint levegőn szárított marhahús. Általában frissen őrölt borssal kínálják ezt a specialitást. Most pedig lássuk a levest!


Hozzávalók:
100 g árpa
1 hagyma

1/2 zellergumó
2 répa
2 burgonya

1 póréhagyma
2 ek olaj
1,5 liter csirke alaplé
só, bors



Áztassuk be előző este az árpát. Kockázzuk fel a hagymát, zellert, répát és a burgonyát, a póréhagymát pedig vágjuk karikára. Pároljuk meg a zöldségeket olajon amíg kicsit megpuhulnak (most hozzá lehet adni a szalonnát, vagy füstölt sonkát, én kihagytam mivel nyár van). Adjuk hozzá az árpát és öntsük fel az alaplével és főzzük 2 órán keresztül közepes hőfokon. Ízesítsük sóval, borssal. A legírozáshoz keverjünk össze 100 ml tejszínt 2 tojássárgájával és öntsük a levesbe, de már ne főzzük!


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...