Ezt egyszerűen nem lehet abbahagyni! Szerintem fantasztikusan finom. A recepttel ellentétben én kétféle étcsokoládét használtam, csupán csak azért mert nem volt itthon 60%-os. Helyette egy 50%-os kakaótartalmút és egy 45%-osat használtam. Valamint a pekándió mellett kesudió is került bele.
Hozzávalók:
140 g étcsokoládé (60% kakaó)
120 g liszt
120 g pekándió
220 g vaj
250 g cukor
4 tojás
A csokoládét gőz felett olvasszuk fel. A vajat keverjük ki a cukorral és adjuk hozzá az olvadt csokoládét és a tojásokat. Keverjük bele a lisztet és feldarabolt mogyorót. Egy tepsit vajazzunk ki, tegyünk sütőpapírt bele és öntsük a masszát kb. 2,5 cm vastagságúra. Előmelegített sütőben 170°C-on 20-25percig sütjük.
No comments:
Post a Comment