Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy ezen a süteményen nőttem fel. Anyukám nagyon gyakran készítette, sőt készíti a mai napig. Nagyon krémes és nagyon csokoládés.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
8 dkg vaj
8 dkg cukor
13 dkg méz
3 ek tej
szódabikarbóna
2 tojás
2 vanília puding
2 ek vaníliacukor
1 l tej
1 ek kakaó
5 ek cukor
30 dkg vaj
13 dkg cukor
13 dkg étcsokoládé
A lisztből a tojásokkal bezárólag összegyúrjuk a hozzávalókat és 5 lapot sütünk belőle. A krémhez 8 dl tejet forralunk, a maradék 2 dl-ben elkeverjük a pudingport az 5 kanál cukorral és a 3 vaníliával, majd hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez és addig keverjük míg megsűrűsödik. Külön kikeverjük a vajat a 13 dkg cukorral és hozzáadjuk az olvasztott étcsokoládét. A kihűlt pudingot a csokoládés vajhoz keverjük. A lapokat megkenjük és a tetejére olvasztott csokoládét teszünk.
No comments:
Post a Comment