Friday, October 30, 2009

Sáfrányos fehér csokoládé ganache

Sosem gondoltam volna, hogy ide jutok. Nos, szerelembe estem, nem ez nem is szerelem hanem mánia. Csak ne lenne annyira nehéz kivárni, míg a tojásfehérjék "megöregednek". Folyton csak sütném őket, annyi variáció eszembe jutott már és mindet, igen mindet ki kell próbálnom. Most vaníliás-sáfrányos fehércsokoládé ganache került bele. A szomszédom azt mondta, hogy legközelebb inkább egy vödörrel vigyek...



Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
50 g tejszín
1 tk vaníliakivonat
2 g sárfány



Melegítsük majdnem forrásig a tejszínt a vaníliával és a sáfránnyal majd öntsük a feldarabolt csokoládéra. Keverjük addig míg a csokoládé elolvadt és hagyjuk 1-2 órán keresztül állni, amíg eléri a megfelelő állagot.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...