Pages

Friday, October 30, 2009

Sáfrányos fehér csokoládé ganache

Sosem gondoltam volna, hogy ide jutok. Nos, szerelembe estem, nem ez nem is szerelem hanem mánia. Csak ne lenne annyira nehéz kivárni, míg a tojásfehérjék "megöregednek". Folyton csak sütném őket, annyi variáció eszembe jutott már és mindet, igen mindet ki kell próbálnom. Most vaníliás-sáfrányos fehércsokoládé ganache került bele. A szomszédom azt mondta, hogy legközelebb inkább egy vödörrel vigyek...



Hozzávalók:
250 g fehér csokoládé
50 g tejszín
1 tk vaníliakivonat
2 g sárfány



Melegítsük majdnem forrásig a tejszínt a vaníliával és a sáfránnyal majd öntsük a feldarabolt csokoládéra. Keverjük addig míg a csokoládé elolvadt és hagyjuk 1-2 órán keresztül állni, amíg eléri a megfelelő állagot.

No comments:

Post a Comment