Hozzávalók:
a krémhez:
7 tojás
350 g porcukor
24 g vanílicukor
200 g étcsokoládé
500 g vaj
a tetejéhez:
200 g cukor
1 kk víz
1 ek ecet
diónyi vaj
Ehhez a mennyiségű krémhez 16 lapra van szükség, amihez 16 db tojás kell. A lapokat 3 tojásonként készítsük, vagyis 3 tojásfehérjét verjünk fel 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval, adjuk hozzá a sárgájákat és szitáljunk bele 3 evőkanál lisztet és keverjük el lazán. Egy kapcsos tortaforma alját vajazzunk ki és a masszából süssünk 3-4 lapot 200°C-on laponként 1-2 perc sütési idő elegendő. A krémhez keverjünk habosra 7 tojást a porcukorral, vaníliacukorral és a csokoládéval együtt gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. Ha kihűlt a krém belekeverjük a vajat. A tetejéhez előre felvágjuk a piskótát szeletekre majd elkészítjük a karamellt. A cukrot megolvasztjuk egy kávéskanál vízzel és ecettel majd hozzáadunk egy diónyi vajat és a szeleteket belemártjuk.
a krémhez:
7 tojás
350 g porcukor
24 g vanílicukor
200 g étcsokoládé
500 g vaj
a tetejéhez:
200 g cukor
1 kk víz
1 ek ecet
diónyi vaj
Ehhez a mennyiségű krémhez 16 lapra van szükség, amihez 16 db tojás kell. A lapokat 3 tojásonként készítsük, vagyis 3 tojásfehérjét verjünk fel 3 evőkanál cukorral és egy csipet sóval, adjuk hozzá a sárgájákat és szitáljunk bele 3 evőkanál lisztet és keverjük el lazán. Egy kapcsos tortaforma alját vajazzunk ki és a masszából süssünk 3-4 lapot 200°C-on laponként 1-2 perc sütési idő elegendő. A krémhez keverjünk habosra 7 tojást a porcukorral, vaníliacukorral és a csokoládéval együtt gőz felett addig keverjük, míg besűrűsödik. Ha kihűlt a krém belekeverjük a vajat. A tetejéhez előre felvágjuk a piskótát szeletekre majd elkészítjük a karamellt. A cukrot megolvasztjuk egy kávéskanál vízzel és ecettel majd hozzáadunk egy diónyi vajat és a szeleteket belemártjuk.
No comments:
Post a Comment