tag:blogger.com,1999:blog-73662232935368237222024-03-05T06:48:30.744+01:00mandulasarokchriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.comBlogger693125tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-42615701562307629802018-10-21T10:09:00.002+02:002021-02-24T17:53:55.513+01:00Elköltöztem
Itt megtalálsz...
chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-91775514194493416582014-12-07T20:20:00.000+01:002014-12-07T20:20:04.825+01:00Garnéla ötfűszeres édesburgonyapürével, gyömbérhabbal, szezámmagos szójaszószmorzsával és csilis mangóval
Recept a Dining Guide-on!
chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-86495534610413910632014-07-30T10:40:00.001+02:002014-07-30T10:46:55.879+02:00Csokoládés fagyiszendvicsCsokoládé, kakaóbab és fagylalt, azt hiszem ez mindent elmond erről a nyalánkságról! A kakaóbab töretet semmiképpen se hagyjátok ki a kekszből, mert kissé fanyar íze nagyon feldobja az amúgy ragacsos és nagyon csokoládés korongokat.
Hozzávalók:(Alison Roman receptje alapján)a kekszhez:350 g porcukor100 g kakaópor100 g étcsokoládé
2 evőkanál kakaóbab töret2 tojásfehérje
1 tojás
chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-88288901717340456202014-07-11T14:17:00.001+02:002014-07-11T14:17:09.025+02:00Almás palacsinta fahéj sziruppalNo, ez itt kérem szépen egy gyerekkori kedvenc, bár akkor hatalmas mennyiségű fahéjas porcukorral megszórva tömtem magamba. Most azonban gondoltam, hogy becsapom magam és porcukor helyett fahéj sziruppal meglocsolva tálaltam, így elhitetve, hogy nem is olyan sok cukrot vettem magamhoz reggelire.
Hozzávalók:a palacsintához:100 g liszt1/2 teáskanál sütőpor1 tojás
1 alma140 g kefír vagy chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-90115202256159981602014-07-08T18:56:00.001+02:002014-07-08T18:56:22.473+02:00Chocolate chip cookie Nem tudom, hogy nálatok mi a helyzet, de itt dideregni lehet és szakad az eső, úgyhogy érdemes bekapcsolni a sütőt és aztán egy pohár tejjel behabzsolni néhány csokis, kakaóbabos kekszet egy csipet sóval meghintve.
Hozzávalók:150 g vaj
200 g sötét muscovado cukor
1 tojás és 1 tojássárgája
200 g liszt
1 teáskanál sütőpor
100 g étcsokoládé
50 g kakaóbab töret
ízlés szerint só (pl. fleur chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-10406161847310227322014-05-28T17:54:00.001+02:002014-05-28T17:59:15.992+02:00Kávés banánkenyér karobsziruppalBanán, kávé és karobszirup...és ne felejtsétek ki belőle az étcsokoládét úgy, mint én!
Hozzávalók:180 g vaj
200 g sötét muscovado cukor
2 evőkanál karob szirup
2 evőkanál espresso
1 evőkanál sherry
2 teáskanál sütőpor
3 tojás
250 g érett banán
150 g durvára vágott étcsokoládé
120 g liszt
180 g darált mogyoró
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjükchriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-10295997177136104442014-03-18T13:16:00.003+01:002014-03-18T13:16:38.077+01:00Kucsmagombás juhtúrós gnocchi spenóttal és dióvalAvagy szép tavaszt mindenkinek ezzel a percek alatt összedobható könnyű fogással!
Hozzávalók:a juhtúró gnocchihoz:125 g juhtúró50-70 g liszt1 tojásfehérje
50 g kucsmagomba
1 salotta
vaj
spenót
dió
sóbors
A kucsmagombát apró kockára vágjuk. A
gnocchihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát megfelezzük és
lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, majd kb. másfél centis
chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-63710069950058638272013-08-13T07:56:00.001+02:002013-08-13T10:19:32.675+02:00Áfonya mousse zöldcitromos angol krémmel, rózsás habcsókkal, karamellizált leveles tésztával és bogyós gyümölcsökkel
Előráncigáltam egyik kedvenc párosításomat az áfonyát és a zöldcitromot. Olyan szép lila mind a kettő, de nem? Jó-jó tudom, de szerintem a zöldcitromnak lila illata van. De térjünk inkább a tárgyra. Azt hiszem legalább ezer éve nem készült ilyesmi a konyhámban, amit jórészt a nagy meleg számlájára lehet írni. Szóval az áfonyát megsütöttem, hogy a fűszerek előcsalogassanak belőle minden rejtett chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-61960707250554049452013-08-09T15:24:00.001+02:002013-08-09T15:28:32.462+02:00Garnéla sárgadinnye-uborka salátával és szezámmagos tuiles-velUgyan már napok óta zuhog az eső és teljesen őszi hangulat kerített magába, azért maradok a könnyű, nyári ételeknél. Hátha visszjön még a meleg! Ez a saláta nagyon egyszerű és pillanatok alatt össze lehet dobni, így az otthoni hőségben is be lehet vállalni, ha éppen nem a vízparton lógatja az ember a lábát! A rákokat marináljuk egy jó fél órát, aztán pár perc alatt már meg is sülnek, de akár chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-53787020079784470782013-07-17T17:00:00.002+02:002013-07-18T10:04:28.518+02:00Korianderes sárgabarackos fordított süteményLevendula? Gyömbér, netán vanília? Hmm én most valami másra vágytam, valami izgalmasabbra, fűszeresebbre. Így jött a koriander a képbe és landolt a sárgabarack alul, hogy szépen karamellizálódjon (ami azt illeti én kb. 5 perccel korábban vettem ki a sütőből, mint kellett volna), tetején pedig könnyű kevert tészta sherryvel feldobva. Mellé szerintem egy gombóc kecsketúró vagy vanília fagyi chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-29881962230044230312013-06-30T12:28:00.000+02:002013-06-30T12:34:03.354+02:00Passiógyümölcsös fehércsokoládé fagylalt
és sült epres cheesecake fagylalt, amiből ugyan lemaradt az alja, vagyis sehol semmi morzsa, ami azért valljuk be izgalmasabbá tette volna az egészet. Úgyhogy azt hiszem hívhatom egyszerűen csak túrófagyinak. Viszont a sült eper mindenképpen kötelező és ha már miatta bekapcsoltuk a sütőt, akkor azzal a lendülettel a morzsát is letudhatjuk. A passiógyümölcsös fehércsokoládé fagyit pedig chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-64688438627799350212013-06-12T16:16:00.002+02:002013-06-13T09:51:19.426+02:00Kecsketúrós nudli céklás-pisztáciás morzsával, meleg rebarbaralekvárral, jéghideg vaníliaszósszal, eperrel és szamócavirággalAz úgy volt, hogy a múlt héten rebarbaralekvárt főztem és amikor megkóstoltam, akkor rögtön a túróra kellett gondolnom. Azám, de tudjátok mekkora nagy kincs nekem a magyar túró, persze most éppen jól állok, mert tele vele a fagyasztó. Viszont nekem akkor rögtön kellett valami túrós a lekvárhoz, és nem volt kedvem várni, míg kifagy. És itt jött a nudli, méghozzá kecsketúró és quark keverékéből, chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-89687515097458384442013-06-06T17:05:00.001+02:002013-06-06T17:09:04.390+02:00Articsóka en papillote sült fokhagymás majonézzelAvagy süssünk articsókát papírban! Mindegy, hogy bébi vagy normál méretű articsókát választunk, bár előbbi nagy előnye, hogy nem kell kivájni a közepét, így kicsit kevesebb a munkánk vele. Igazi meglepetésként tehetjük vendégeink elé a papírcsomagot, amiből a kibontás során felszálló illatok máris mindenkit elvarázsolnak. Mellé egy pohár hideg fehérbor, egy szelet ropógos kenyér és máris kész a chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-31808057310741797562013-05-17T19:19:00.001+02:002013-05-17T19:23:47.804+02:00Spárgás-kecskekrémsajtos ravioli spárgapestóval Már megint spárga és még mindig nem unom, sőt! Remélem, hogy ti is élvezitek amíg lehet. Most kecskekrémsajttal hoztam össze, amire egy közeli faluban sikerült szert tennem, még a kecskéket is láttam. Gyors tésztagyúrás, közben előfőzzük a spárgát a pestohoz és pikk-pakk össze is dobtuk az ebédet vagy vacsorát. Aki nem akar a töltéssel bajlódni az akár a pestohoz is adhatja a kecskekrémsajtot. A chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-52554420832448601542013-05-14T17:24:00.001+02:002013-05-17T16:49:39.978+02:00Spárgás burgonyasaláta füstölt pirospaprikás durbinccsal
Még
mindig nem sikerült úgy összehangolnom a dolgokat, hogy szegény blogra
több idő jusson, pedig nagyon igyekszem! Mindenesetre most elhoztam
nektek az aktuális kedvencem, amit egyszerűen nem tudok megunni! Annak
is egy részét, méghozzá a zöldspárgát magos mustáros öntettel. Mióta
elkezdődött a szezon már nagyon sokszor összedobtam. Egyébként pedig
mondhatni most szinte csak spárgán élünkchriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-32313745494482112942013-05-07T17:09:00.001+02:002013-05-07T18:21:38.071+02:00Pisztáciás spárgasaláta kucsmagombávalJelen! Akarom mondani, beindult a konyha, igaz még döcögősen, mert elég sok minden szakadt a nyakamba, viszont lassan de biztosan azért életet lehelek szegény "sarokba". Gyakran kapok leveleket melyekben különböző termékekra hívják fel a figyelmem, s mint látjátok nem túl sok sikerrel, ugyanis a blogra ezek csak nagyon ritkán jutnak el. Nem lesz ez a jövőben sem másképpen, de erre nem tudtam chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-55890381776007972332013-04-18T17:45:00.000+02:002013-04-18T18:13:11.014+02:00Pisztáciás frangipane tartelettes tonkababos étcsokoládés krémmel és portó boros meggyel
Valószínűleg nem hiszitek majd el, hogy ezek az apróságok itt a maradékfelhasználás jegyében születtek. Ugyanis tegnap egész nap dolgoztam valamin, amire ha minden jól alakul, akkor hamarosan fény fog derülni. Szóval onnan maradt meg egy kevés tészta, egy adag krém és gondoltam, összedobok valamit a blogra. Másrészt pedig ezzel szeretnék elköszönni egy időre, ugyanis a jövő hét elején irány chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-70303995439687480192013-04-16T17:35:00.003+02:002013-04-16T19:09:35.019+02:00Kecskesajtos spenótos quiche tavaszi virágokkal és sóskávalMost már bizony le merem írni: szeretem a spenótot. Sosem hittem volna, hogy egyszer tényleg megbarátkozunk. Bár az is igaz, hogy még mindig a bébispenót a nyerő nálam, de attól még spenót és punktum. Ma valami könnyű ebédet szerettem volna amivel le tudok telepedni odakinn, így jött a quiche. Egy jó könyvvel és persze a fényképezőgéppel aztán lebattyogtam ide a ház előtti rétre. Azt is chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-8770299629776794622013-04-15T13:43:00.003+02:002013-04-15T13:48:18.131+02:00Füstölt pisztrángos szendvics
Végre, végre itt a friss, ropogós hónapos retek! Nem jött ám egyedül, mert a hétvégén sikerült lecsapnom az első adag idei rebarbarára, már alig várom, hogy süssek valamit belőle. Ez itt pedig a kedvenc füstölt pisztrángos szendvicsem, tormás sajtkrémmel és retekkel.
Hozzávalók:
4 személyre1 rusztikus bagett4 füstölt pisztráng filé15 dkg krémsajt2 teáskanál frissen reszelt torma1 csomag chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-6714604655070621582013-04-11T16:51:00.000+02:002013-04-11T18:39:16.271+02:00Sajtos-fűszernövényes smarniBizonyára nagyon sokan szeretitek a császármorzsát, ki mazsolával, ki nélküle. Rengeteg porcukorral vagy baracklekvárral, bár hagyományosan szilva dukál mellé, pontosabban az úgynevezett Zwetschkenröster. Azonban most egy sós változatot hoztam, amit ilyenkor tavasszal rengeteg friss fűszernövénnyel tudunk feldobni. A medvehagyma iránt rajongók mindenképpen csempésszenek bele néhány levelet. Nálamchriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-42925342388125582792013-04-10T15:08:00.001+02:002013-04-10T16:56:48.390+02:00Fehér csokoládés-kókuszmousse és mangó curd tart maracujás öntettelNem hagyott nyugodni a fagyasztóban bújkáló maradék pitetészta, úgyhogy ki kellett valamit találnom mellé. Mostanában folyton mangót nassolok, így nagyon adta magát, hogy azzal kísérletezzek. A mangóból curd készült, de a maracujás öntet alapjaként is a gyümölcsök királynője szolgált. A kókuszt pedig fehér csokoládéval hoztam össze. Tálaláskor pedig egy nagy adag habcsókkal koronáztam meg. Könnyűchriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-82744017372424100762013-04-05T17:35:00.001+02:002013-04-05T18:32:11.213+02:00Kucsmagombás-mogyoró morzsás süllőterrine mangós céklapürével, mogyoróolajban konfitált csicsókával, mogyorótejhabbal, ánizsos vajmártással és céklapapírral Valami teljesen mást terveztem mára, de az a fogás még mindig nem állt össze teljesen a fejemben, ezért inkább más vizekre eveztem. Bár biztosan nem lepődtök meg, ha azt mondom, hogy annak is hal a főszereplője. Ennél a mai fogásnál nagyon fontos az alaplé, hiszen az adja meg a süllőterrine zamatát. A tetején lévő kucsmagombától pedig nem kell félni, csak nagyon kevés kerül belőle rá, egyáltalán chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-28162970553707897852013-04-04T16:24:00.001+02:002013-04-04T16:33:39.502+02:00Csicsókás ravioli fürjtojássárgájával kecsketúrómártással, kucsmagomba-pitypang-zöldborsó raguval és pirított kendermaggal
Az úgy volt, hogy elfelejtettem lefagyasztani a maradék zöld tésztát, most meg már nem akartam, így gondoltam legyen ma is valamilyen ravioli belőle. Míg azon gondolkodtam, hogy milyen alapanyagokat hozzak össze egy tányéron, addig gyorsan gyúrtam egy másik adagot, mert szerettem volna kétszínű raviolit csinálni. Először azt terveztem, hogy a fürjtojássárgáját kecsketúró fészekbe ültetem majd, chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-73938871807648191942013-04-03T16:46:00.001+02:002013-04-04T16:45:44.663+02:00Céklás rösti nyers cékla-alma-csicsóka salátával tavaszi virágokkal és fűszernövényekkel
Nagyon, de nagyon nem akar tavasz lenni! Itt legalább a hó nem esik, de hideg van és a nap se süt túl gyakran. Nincs is más választása ilyenkor az embernek, mint az, hogy vagy valamilyen csokoládés süteményt süt, vagy pedig újra és újra tavaszt varázsol a tányérra. Esetleg mindkettőt! Előrángattam hát nagy szerelmem, majd hozzácsaptam még néhány társát és már kész is volt a könnyű, tavaszi fogáschriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-7366223293536823722.post-1844198058005843202013-04-02T17:50:00.000+02:002013-04-03T10:11:08.075+02:00Füstölt pisztráng ravioli spenótos-turbolyás csicsókavelouté-val, tormahabbal és mogyorós morzsával
Már említettem, hogy mostanában nagyon rá vagyok kattanva a füstölt pisztrángra, ráadásul egy közeli faluban tenyésztik és ott is füstölik. Szóval minden tekintetben nagyszerű alapanyagról van szó, ezért gondoltam, hogy ma megadom a módját és nem csak kenyérrel és friss tormával tálalom majd. Bár a kenyér és a torma is előfordul ebben a főételben: előbb morzsa, utóbbi pedig hab formájában kevés chriesihttp://www.blogger.com/profile/14151502028864481410noreply@blogger.com0