Bár szeretem a gorgonzolát, karakteres íze miatt néha szívesen keverem össz egy kis mascarpone-val. Ez a szósz is így született.
Hozzávalók: 50 g gorgonzola 50 g mascarpone 1 salotta 1 dl fehérbor dió papardelle só, bors
Egy kávéskanálnyi olajon megdinszteljük a hagymát és felöntjük fehérboral, majd hagyjuk hogy a fele elfőjön. Ezután hozzáadjuk a gorgonzolát és a mascarpone-t. Sózzuk, borsozzuk és 2-3 percig főzzük. A megfőtt pappardelle tésztával tálaljuk, tetejét durvára vágott dióval szórjuk meg.
Fűszeres sütemény egy különleges gyümölcs, a datolyaszilva felhasználásával.
Hozzávalók: 50 g datolyaszilva 5 g sütőpor 250 g liszt 1 g fahéj 1 g szerecsendió 1 csipet só 1 tojás 115 g vaj 100 g mandula
A datolyaszilvát meghámozzuk, felkockázzuk és pürésítjük. Hozzákeverjük a sütőport. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, sóval. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a datolyaszilvapürét. Ezután belekeverjük a lisztes keveréket és a durvára vágott mandulát. A tepsibe kiskanállal halmokat rakunk és előmelegített sütőben 180°C-on 10-15 percig sütjük.