Pages

Wednesday, October 31, 2007

Mogyorós tuiles

Pillangóra emlékeztet az az elegáns desszert. Viszont azt kell mondanom számomra kicsit túl citromos volt, pedig imádom a citromot.


Hozzávalók:
25 g liszt
75 g cukor
1 csipet só
30 g darált mogyoró
1 citrom leve
25 g vaj
100 g ricotta
1 fél lime leve
2 ek bodzaszörp
100 ml tejszín
1 cs. vanília


A lisztet, cukrot, sót, mogyorót összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg olvasztott vajat és a citromlét és 1 órára a hűtőben állni hagyjuk. Egy sütőpapírra kiskanálnyi mennyiséget teszünk és köralakúra kikenjük. 170°C-on 5 percig sütjük, addig amíg a széle megpirul. Ezután egy nyújtófa segítségével megformázzuk. A ricottát összekeverjük a lime levével, bodzaszörppel és a vaníliával felvert tejszínt hozzákeverjük.

Thursday, October 18, 2007

Sertésszűz lime-sherry szószban

Sertésszűz egy nagyon friss és ízletes szószban, amit rendkívül egyszerű elkészíteni.


A sertésszűzet felszeleteljük, sózzuk, megkenjük dijoni mustárral, ráöntjük a 2 lime levét és szórunk rá friss zöld borsot. 1 órán át állni hagyjuk. Serpenyőben vajat melegítünk és megsütjük, majd kiszedjük és a maradék páclevet ráöntjük egy adag sherry kíséretében és hagyjuk főni, amikor már elfőtt néhány darabka vajjal megkötjük a szószt.