Hozzávalók:
2 személyre
3 tojás
100 g liszt
100 g füstölt sajt
250 ml tej
3 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
1/2 csokor turbolya
1 evőkanál vaj
só
bors
kerti zsázsa a tálaláshoz
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a sajtot finomra reszeljük. A sárgájákat simára keverjük a liszttel, a tejjel majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a finomra vágott metélőhagymát és a turbolyaleveleket. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük majd a masszánkba forgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk és egy 24-26 cm-es serpenyőbe öntjük a masszát, majd a sütőben 10-15 percig sütjük. Tálaláskor villával darabokra tépkedjük és kerti zsázsával megszórva tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin 2013-es áprilisi számában.
No comments:
Post a Comment