Biztosan emlékeztek még Eszter nagy befőzős kihívására!
Azt hiszem a múlt hónapban nem került fel a blogra a befőzésem, de most
ezt nem hagyhatom ki. Mi más kerülhetett volna a fazékba, mint cékla és
vérnarancs. Habár decemberben is ezeket
választottam, csak akkor curdként és nem dzsemként végezték. Hiába,
egyszerűen menthetetlen vagyok, ha erről a két gyönyörűségről van szó!
Hozzávalók:
200 g cékla (tisztítva mérve)200 g vérnarancs (tisztítva mérve)
1 kezeletlen narancs reszelt héja és leve
1 citrom leve
1 csipet szegfűszeg
250 g cukor
2 evőkanál agaragar
A céklát finomra reszeljük. A vérnarancs héját lereszeljük, ha kezeletlen, ha nem akkor körben levágjuk és a narancsgerzedeket kivágjuk. A kezeletlen narancs héját lereszeljük és a narancsot kifacsarjuk. Az egészet a cukorral, szegfűszeggel, citromlével és az agaragarral feltesszük főni, majd amint kezd besűrűsödni üvegekbe töltjük és mehet a szárazdunsztba.
3 comments:
Szuper! A maradék vérnarancsból megcsinálom, bár az én szicíliaim nem annyira véres színű. Nagyszerű, hogy agar-agart használtál hozzá. Ebből a mennyiségből kb. mennyi lesz?
Nagyon guszta, micsoda gyönyörű színe van.
Van itthon cékla is, vérnarancs is.
Örülök, hogy tetszik! Olyan 5 deci lett belőle. Szerintem lekvárba nagyon jó az agar-agar, nem szeretem ezeket a zselésítő cukrokat, van egy rakás lekvár, amibe egyébként is teljesen felesleges.
Post a Comment