A tárkony már többször bebizonyította, hogy remekül megállja a helyét desszertekben. Naranccsal pedig szerintem egyébként is tökéletesen harmonizál, így nem volt kérdés, hogy mivel dobom fel a mandarinparfét. Bár már magában is remekül csúszik ez a hideg nyalánkság, mégis ha desszertként szeretnénk tálalni, akkor nem árt mellé egy adag langyos mártás. Most a vörösáfonya kapta a főszerepet fahéjjal, vaníliával kevés portó borral nyakonöntve. Egyébként hamarosan jön még jó néhány áfonyás recept, mert szinte észrevétlen becsempészte magát egy levesbe, salátába és még ki tudja mi mindenbe!
Hozzávalók:
100 ml mandarinlé
3 tojás
1 evőkanál narancslikőr
70 g cukor
2 evőkanál szárított tárkony
200 ml tejszín
200 g vörösáfonya
130 g cukor
1 rúd fahéj
1 vaníliarúd
100 ml portói
Először reszeljük le a 3-4 mandarin héját, majd facsarjuk ki a levét. Keverjük össze a tojássárgájákat 40 g cukorral, narancslikőrrel, mandarinlével és héjjal. Gőz felett verjük habosra, majd tegyük félre. Verjük félkemény habbá a tojásfehérjéket, ezalatt pedig főzzünk szirupot 30 g cukorból 30 ml vízzel és a szárított tárkonnyal. Szűrjük le a forró szirupot és adjuk vékony sugárban a tojásfehérjékhez, és verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük a tojássárgájás masszához, majd a felvert tejszín is forgassuk bele. Tegyük a fagyasztóbe 3-4 órára. Egy kis lábasban olvasszuk fel a cukrot, adjuk hozzá az áfonyát és öntsük fel a borral. Főzzük a vaníliarúd kikapart magjaival, a rúddal és a fahéjjal 10 percig.
5 comments:
Jujjj, de nagyon jó!...és milyen hangulatos fotók! :)
Teljesen karácsonyi lett már a blogod, nagyon tetszik ez a recept is, ez a csillag forma meg tényleg annyira ötletes!
Köszi lányok! Bizony, lassan ideje volt ünnepi ruhába öltöztetni itt mindent. :)
Nagyon bírom ezeket a havas fotókat, gyönyörűségesek:)
Köszi, már csak odakinn hiányzik egy hatalmas adag hó. :(
Post a Comment