Már két hete tombol az aprósütiláz, aminek keretében rengeteget sütöttem, bár nem magunknak, de ez már egy másik történet. A biztonság kedvéért csináltam egy tesztsütést, már csak azért is, hogy tudjam, mégis hány darab lesz egy adag tésztából. Ennek keretében úgy gondoltam, hogy adok egy esélyt a "modern", azaz csokoládéval készült brunslinak. Kérem szépen, szerintem isteni, és nagyon eteti magát. Felejtsétek el a másik receptet, mert ez a nagybetűs brunsli. Viszont két dologra nagyon figyeljetek! Csak héjastól őrölt mandulát használjatok, mint a fahéjas csillagnál is, különben nem lesz élvezhető a süti. A másik nagyon fontos dolog, hogy ne süssétek túl, mert kemény lesz és ragacsos. Egyébként háromszor sütöttem meg, és rájöttem, hogy nem kell a fehérjét a cukorral felverni, hanem pusztán egy csipet sóval. Valamint még arra is, hogy az eredmény sokkal, de sokkal finomabb, ha a csokoládét a felvert fehérjéhez keverjük és aztán az egészet a cukros mandulához. Ugyan idén nem akartam aprósütiket az ünnepekre, mert mindenki macaront akar, ami több, mint sok cukrot jelent, de a brunslit nem hagyhatom ki!
Hozzávalók:
200 g cukor
250 g darált mandula
100 g étcsokoládé (60% kakaó)
2 evőkanál liszt
2 tojásfehérje
1 csipet só
A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval. Közben gőz felett olvasszuk fel a csokoládét. Egy tálban keverjük össze a mandulát, cukrot és a lisztet. Forgassuk az olvasztott csokoládét a fehérjéhez, majd keverjük a mandulához. Fóliában nyújtsuk ki 1 cm vastagra és cukorba mártott kiszúróval (4 cm) szaggasuk ki. Süssük 4, de maximum 5-5 és fél percig, persze ez sütőfüggő.
8 comments:
No, ezt kipróbálom!!! :)
Én is! Kircsi a recept!
Vittem a receptet, egy kérdés: légkeverősen sütni, vagy alsó-felső, vagy hogyan?
Mióta villanysütőm lett, állandóan ezen variálok, és mindent felírok, hogyan sütöm...
Hiszek Neked, mert indig nagyon bejönnek a receptjeid!
@ancsika: Remélem ízlik majd!
@Bors and Pepper: Hát még a süti! :)) Köszi!
@Moha: Légkeverés. :)
@Katucikonyha: Juj köszi, ennek nagyon örülök! :)
Hű de klassz képek, ezek a pihêk...!!!
Köszi Vianne, örülök, hogy tetszik! :)
Szia😊.most talältam blogodra,nagyon tetszik😍
Meg is sütöm ezt a sütikèt.
Keszen mär vettem itt külföldön tesztät,amit csak ki kell sütni,de kiprobälom ezt a "häzi "vältozatot is🤗
Kesöbb jelentkezem milyen lett.
Post a Comment