Saturday, December 15, 2007

Fahéjas csillag

Jó néhány évvel ezelőtt kaptam ezt a receptet, méghozzá még azelőtt, hogy Svájcba költöztem volna. Ugyanis a gimnáziumban egy évre csatlakozott hozzánk egy svájci diáklány, aki aztán az ünnepek közeledtével egy adag fahéjas csillaggal kedveskedett az osztálynak. Igaz, akkoriban nem igazán érdekelt még a főzés, de a receptet elkértem tőle. Idén először sütöttem meg, méghozzá a szomszéd kislánnyal, aki nagy lelkesedéssel kente egyik csillagot a másik után.



Hozzávalók:
300 g darált mandula (héjas)
100 g porcukor

50 g liszt
2 teáskanál fahéj
2 tojásfehérje
a glazúrhoz:
1 tojásfehérje
85 g porcukor




A csillagokhoz gyúrjuk össze a hozzávalókat és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. Ezután két fólia között nyújtsuk ki és szaggassunk ki csillagokat. A glazúrhoz verjük fel egy csipet sóval a tojásfehérjét, majd adjuk hozzá kis adagokban a porcukrot és verjük fényes habbá. Kenjük meg a kiszaggatott csillagokat a glazúrra és süssül 170°C-os sütőben (alul-felül sütés, ne légkeveréssel, különben megbarnulhat a glazúr, és a süti még meg sem sült) kb. 10-12 percig.


2 comments:

Ladybug said...

Ebből a mennyiségből kb mennyi csillag lesz? Előre is köszönöm :)

ladybug

chriesi said...

Körülbelül 35-40 darab, ha 4,5-5 cm-es, azaz hagyományos méretű kiszúrót használsz. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...