Tuesday, September 20, 2011

Mandulatejes panna cotta

A szakadó esőt hallgatva azon merengtem, hogy milyen desszertet dobjak össze, de olyat, amiben nincs tojás. Nem mintha bármi bajom lenne a tojásos desszertekkel, arról nem is szólva, hogy komoly mennyiség pihen a hűtőben, de azok már mind be vannak tervezve valami másra. Akkor jutott eszembe a panna cotta, azám de az a rengeteg tejszín! Néha nem árt figyelni azokra a vacak kalóriákra, ezért helyette, most a mandulatej dominál a receptben. Egyszerűen friss málnával tálaltam, amolyan nyárbúcsúztatóként.




Hozzávalók: 
200 ml mandulatej
100 ml tejszín
2 evőkanál cukor
1 evőkanál amaretto
2 lap zselatin


Áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Tegyük fel főni a tejszínt a mandulatejjel és a cukorral. Amint forrni kezd, keverjük bele a kinyomkodott zselatint és az amarettot. Öntsük négy kávéscsészébe és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára.


4 comments:

Eszter said...

Imádom a panna cotta-t! Jól hangzik ez a mandulatejes verzió is.
És micsoda narancs színű málnákat találtál... :-)

Katucikonyha, said...

Most fedeztem fel a blogodat, ez valami gyönyörű, gyorsan szétnézek... :-)

Bianka said...

Isteni finom lhet, nagyon szeretem ezt a desszertet

chriesi said...

@Eszter: Már ezer éve vadászom az ilyen málnára, most végre összejött. :) Örülök, hogy tetszik a recept!

@Katucikonyha: Üdvözöllek itt a sarkon! :)

@Bianka: Azt hiszem ezt nem is lehet nem szeretni. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...