A szakadó esőt hallgatva azon merengtem, hogy milyen desszertet dobjak össze, de olyat, amiben nincs tojás. Nem mintha bármi bajom lenne a tojásos desszertekkel, arról nem is szólva, hogy komoly mennyiség pihen a hűtőben, de azok már mind be vannak tervezve valami másra. Akkor jutott eszembe a panna cotta, azám de az a rengeteg tejszín! Néha nem árt figyelni azokra a vacak kalóriákra, ezért helyette, most a mandulatej dominál a receptben. Egyszerűen friss málnával tálaltam, amolyan nyárbúcsúztatóként.
Hozzávalók:
200 ml mandulatej
100 ml tejszín
2 evőkanál cukor
1 evőkanál amaretto
2 lap zselatin
Áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Tegyük fel főni a tejszínt a mandulatejjel és a cukorral. Amint forrni kezd, keverjük bele a kinyomkodott zselatint és az amarettot. Öntsük négy kávéscsészébe és tegyük a hűtőbe legalább 3 órára, vagy akár egy éjszakára.
Imádom a panna cotta-t! Jól hangzik ez a mandulatejes verzió is.
ReplyDeleteÉs micsoda narancs színű málnákat találtál... :-)
Most fedeztem fel a blogodat, ez valami gyönyörű, gyorsan szétnézek... :-)
ReplyDeleteIsteni finom lhet, nagyon szeretem ezt a desszertet
ReplyDelete@Eszter: Már ezer éve vadászom az ilyen málnára, most végre összejött. :) Örülök, hogy tetszik a recept!
ReplyDelete@Katucikonyha: Üdvözöllek itt a sarkon! :)
@Bianka: Azt hiszem ezt nem is lehet nem szeretni. ;)