Friday, March 11, 2011

Vérnarancsos céklasaláta

Amolyan tavaszi nagytakarítást tartok a kamrában, elterveztem, hogy egy-két műanyag ládát mindenképpen ki fogok üríteni. Egyrészt mert így az elfelejtett hozzávalók végre terítékre kerülnek, másrészt pedig kell a hely az esetleges új felfedezéseknek.


Lassacskán búcsút inthetünk a téli zöldségeknek, de azért még időbe telik. Mindenestre ideje felhasználnom
a "végszükség" esetére felhalmozott cékla és vérnarancs hegyeket, úgyhogy tegnap pár darab cékla a sütőben végezte, a többi pedig a mai ebéd része lesz. Ezúttal fóliába csomagolva sültek olyan jó egy órát babérlevél, római kömény és só társaságában. Még langyosan gyorsan meghámoztam és feta sajttal, salátalevelekkel, pisztáciával és vérnarancs gerezdekkel együtt került a salátás tálba.


Ami az öntetet illeti, nos itt is a vérnarancsra nyúltam vissza: egy fél narancsnak a levét kevés sherry ecettel, olívaolajjal kevertem össze és némi só és bors után már lehetett is a még langyos salátára locsolni. A zamatos gyümölcs és a sós feta sajt tökéletesen kiegészítette és könnyített a cékla földes, de a sütésnek hála már inkább édes ízén.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...