A francia piriítós talán a legfinomabb reggeli, azt hiszem még a palacsintánál is jobban szeretem. Általában kalácsból készítem amit tojás, tejszín és vaníliakivonat keverékébe mártok és vajban kisütök. Juharsziruppal és vajjal tálalom. Tegnap viszont Marsala-s vajat készítettem. Remek reggeli volt, néhány szelet naranccsal, pekándióval és juharsziruppal.
Ingredients:
100 g vaj
100 g cukor
3-4 ek Marsala
Keverjük a vajat habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, mialatt a mixer még be van kapcsolva. Lassanként adjuk hozzá a Marsalát (vagy akármi mást) és verjük addig, míg összekeveredik. Tálaljuk vagy tároljuk a hűtőben.
Ingredients:
100 g vaj
100 g cukor
3-4 ek Marsala
Keverjük a vajat habosra. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, mialatt a mixer még be van kapcsolva. Lassanként adjuk hozzá a Marsalát (vagy akármi mást) és verjük addig, míg összekeveredik. Tálaljuk vagy tároljuk a hűtőben.
No comments:
Post a Comment