Tuesday, November 3, 2009

Kecsketúró fagylalt

Füge és kecskesajt?! Klasszikus partnerek. Leggyakrabban a fügét portói borral kombinálom. Meglepő, ugye?! Az alapötlet az volt, hogy kecsketej fagylaltot készítek, aztán helyette mégis inkább a kecsketúrót választottam. Legközelebb, megpróbálom a tehéntej helyett a kecskét. Talán úgy túl intenzív lesz, de én oda vagyok mindenféle kecsketej termékért, így egy próbát mindenképp megér. Aki mer, az nyer. A fagyit portóiban párolt fügével, ami a pohár aljára került, valamint portói bor redukcióval kísértem.


Hozzávalók:
80 g kecsketúró
1 citrom héja
350 ml tej
150 ml tejszín
100 g cukor
25 g levendulás cukor
4 tojássárgája


Melegítsük forrásig a tejet a tejszínnel. Keverjük habosra a tojássárgájákat a cukorral és adjuk hozzá a tejes keveréket, majd melegítsük addig amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni és keverjük bele a szűrűn áttört kecsketúrót és a munka nehezét bízzuk a fagyigépre.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...