Saturday, September 12, 2009

Sertés stir-fry

Ha ázsiai ízekre vágyom, akkor gyakran kerül a következő étel az asztalomra. A stir-fry nem más, mint egy hirtelen pirított étel. Ebből következik, hogy nagyon hamar elkészül, hiszen mindent előkészítettünk, s amint a wok jó forró, egymás után kerülnek bele a hozzávalók. Nagy adagot viszont nem érdemes készíteni belőle, mert frissen a legfinomabb!


Hozzávalók:
400 g sertéskaraj
2 gerezd fokhagyma
1 darabka friss gyömbér
1 sárgarépa
1 darab póréhagyma
1 paprika
1/4 fej káposzta
200 g szójacsíra
szójaszósz
osztrigaszósz
200 ml csirke alaplé
kukoricakeményítő
világos szezámmag olaj

Vágjuk a húst vékony szeletekre és marináljuk egy órán át szójaszószba a szeletekre vágott fokhagymával. Majd szórjuk meg kukoricakeményítővel és forró szezámmagolajban a reszelt gyömbérrel együtt süssük meg, majd tegyük félre. Pirítsuk meg a csíkokra vágott répát, öntsük fel a csirke alaplével, amint a fele előtt, adjuk hozzá a csíkokra vágott káposztát, egy perc után dobjuk rá a paprikát, póréhagymát és egy evőkanál szójaszószt. Keverve pirítsuk 1-2 percig, adjuk hozzá a szójacsírát 1 teaskanál osztrigaszósszal és egy evőkanál szójaszósszal, pirítsuk még rövid egy percig, dobjuk bele a húst és tálalhatjuk.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...