Monday, May 11, 2009

Kucsmagomba sabayon

A tegnapi előétel kucsmagomba sabayonnal gratinált spárga volt. A kinézetével ugyan nem voltam megelegédve, viszont az ízével annál inkább. Van egy olyan érzésem, hogy a sütőm grillfunkciója nem a legszerencsésebb...

Hozzávalók:
20 g szárított kucsmagomba
1 ek vaj
1 salotta
50 ml sherry
200 ml zöldség alaplé
2 tojássárgája
só, bors


Áztassuk a gombát tejbe egy órára, majd ezután mossuk meg és szárítsuk, majd vágjuk félbe. Olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, gombát és öntsük fel a sherryvel és az alaplével. Ízesítsük sóval, borssal. Főzzük annyi ideig míg olyan 100-150 ml folyadék marad. Szűrjük le és tegyük a gombát félre. Verjük habosra (kézzel) a tojássárgájákat és adjuk hozzá a levet. Gőz felett 10-15 percig verjük, ha elkészült adjuk hozzá a gombát és takarjuk be vele a főtt spárgákat, majd a sütőben gratináljuk.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...