Avagy
a svájci fish & chips, mely csapósügérből készül és csakis abból az
igazi! Egyszerűen fűszeres lisztbe forgatva vagy sörtésztában, bő
olajban sütve igazi csemege. Mellé egy nagy adag sült krumpli és
tartármártás dukál. Nem mondom, nem egy diétás fogás, de néha igazán
belefér. Sőt, szerintem a halat messziről kerülő családtagokat is oda
lehet vele csalogatni az asztalhoz.
Hozzávalók:
500 g csapósügér
100 g liszt + 2 evőkanál
150 g fehérbor
2 tojás
só
bors
4 nagy burgonya
mogyoróolaj
só
A
halszeleteket sózzuk, borsozzuk. A lisztet simára keverjük a
tojássárgájákkal és a fehérborral, majd belekeverjük a felvert
tojásfehérjét. A halszeleteket lisztben megforgatjuk, majd a tésztába
mártjuk és forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük.
Pucoljuk meg és
vágjuk hasábokra a burgonyát. Hagyjuk jeges vízzel töltött tálba állni
egy éjszakán, de minimum egy fél órán át. Ezután öblítsük le, majd
töröljük szárazra. Melegítsük elő az olajat 140°C-ra és süssük elő a
burgonyahasábokat 6-8 percig, amíg félig átlátszó fehérré nem válik.
Ezután hagyjuk állni egy negyed órát. Forrósítsuk fel az olajat 190°C-ra
és süssük a burgonyahasábokat 3-4 percig. Ezután öntsük egy
konyharuhával kibélelt tálba, sózzuk, húzzuk ki alóla a konyharuhát,
rázzuk össze és tálaljuk azonnal.
No comments:
Post a Comment