Hozzávalók:
5 darab fügéhez
méz
őrölt fahéj
a frangipánhoz:
a frangipánhoz:
45g vaj
45 g porcukor
45 g darált mandula
1 tojás
1 evőkanál marsala
a granitához:
125 g juhtejből készült joghurt
50 g aludttej
1 ág kakukkfű
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál méz
A fügék tetejét levágjuk majd keresztben vágjuk. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Közben a frangipánhoz habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd a tojással és a marsalával. Végül simára keverjük a darált mandulával. 5 darab hőálló formát amely 1-2 centivel nagyobb a füge átmérőjétől kivajazunk és mindegyikbe egy evőkanál frangipánt teszünk. A közepébe helyezzük a fügét, amit mézzel meglocsolunk és kevés fahéjjal ízesítünk. A sütőt 160°C-ra állítjuk és 7-10 perc alatt megsütjük. A
granitához simára keverjük a hozzávalókat (az édesszájúak tegyenek még
bele mézet, szerintem nem túl édesen jobban illik a füge-frangipán
kombinációhoz) és a fagyasztőba tesszük. Félóránként átkeverjük és
amikor már jeges akkor szilánkosra törjük.
2 comments:
Jaj, de szép, és milyen finom is!
Örülök, hogy tetszik! Tényleg remek kis kombináció! :)
Post a Comment