Már megint gofri, de nem bírtam várni, hogy kipróbáljam Robi javaslatára a céklalével készült verziót. Picit tovább gondolva narancslevet és héjat is csempésztem a tésztába. A gofri színe pedig magáért beszél, ugye? Egyébként direkt nem csináltam túl édesre az alaptésztát, mert sziruppal szoktam tálalni, de aki gondolja, nyugodtan duplázza meg a mennyiséget.
Hozzávalók:
200 g liszt
60 g vaj
40 g cukor
2 tojás
1,5 teáskanál sütőpor
200 ml céklalé
100 ml narancslé
1 narancs reszelt héja
Olvasszuk fel alacsony hőfokon a vajat. Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport a tojásokkal, majd öntsük hozzá a cékla- és narancslevet és keverjük simára. Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és süssük ki a masszát gofrisütőben.
2 comments:
Óriási lett a színe! Az utolsó kép pedig külön tetszik, érezhető a különbség a kamerák között ;)
Ízre és állagra egyébként milyen? Észre lehetett venni, hogy hiányzik a tej, vagy jobb tej nélkül? Csak azért kérdezem, mert sokmindenbe valójában nem szükséges a tej, ha kicsit eltöprengünk rajta.
Szerintem egyáltalán nem rontott az állagán, hogy nem került bele tej. Bár ez most egy sűrűbb céklalé volt, mint az, amelyiket egyébként használni szoktam, úgyhogy majd tesztelem a másikkal is. A cékla ízét a narancs jól kiegészítette,a mandarin szirup meg dobot még egyet.
Post a Comment