Évek óta vadászok már erre a zöld ringlóra, mely a nevét, mint ahogy azt a többi ringlófajta is, I. Ferenc hitvese, Claudia után kapták - Reine Claude. Egy ideig töprengtem, hogy mi legyen belőle, aztán mégis egy nagyon egyszerű sütit sütöttem, egy kevés fahéjjal, szecsuáni borssal és csillagánizzsal ízesítve. A tésztába nem csak püréként került a ringló, hanem mindegyik közepébe ültettem egy egész gyümölcsöt és így mentek a sütőbe.
100 g cukor
150 g liszt
1/2 tk sütőpor
50 g darált mandula
1/4 tk fahéj
3 tojás
10 ringló
1 rúd fahéj
2-3 szem szecsuáni bors
1 darabka csillagánizs
A szilvákat pucoljuk meg, magozzuk ki és tegyük fel főni egy nagyon pici vízzel és a fűszerekkel, majd hagyjuk állni egy fél órát. Távolítsuk el a fűszereket és pürésítsük. Keverjük simára a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Keverjük hozzá a szilvapürét, a fahéjat és forgassuk bele a lisztet, sütőport és a mandulát. Vajazzunk ki egy sütőformát vagy 6-8 kicsit és osszuk el bennük a masszát. Tegyünk egy egész, héj nélküli ringlót a sütik tetejére és süssük 180°C-on mérettől függően 12-15 vagy 30-45 percig.
3 comments:
Hmmm! Fincsi lehet! Meg is kívántam langyosan egy csésze finom teával!
Csudaszépek ezek a ringlók, biztos a süti is finom lett velük.
Köszi länyok! :)
Post a Comment