Hozzávalók:
175 ml tej
35 g cukor
3 tojássárgája
25 g liszt
4 tojásfehérje
40 g cukor
200 g áfonya
1/4 citrom leve
fahéj
szegfűbors
1/4 citrom leve
fahéj
szegfűbors
cukor és vaj a formákhoz
Vajazzunk ki 6 kicsi vagy 4 nagy soufflé formát, majd tegyük a hűtőbe. Marináljuk az áfonyát egy kevés citromlével, ízlés szerint őrölt fahéjjal és szegfűborssal. Tegyünk fel forrni 150 ml tejet egy rúd vaníliával és 20 g cukorral. A tojássárgájákat keverjük habosra a maradék 20 g cukorral, keverjük hozzá a lisztet és a maradék tejet. Öntsük a forró tejet a tojássárgájás masszához, miközben folyamatosan keverjük. Tegyük vissza a tűzhelyre és, ha besűrűsödött rakjuk félre. A fehérjét verjük félkeményre, majd adagoljuk hozzá a 35 g cukrot és verjük keményre. Forgassuk az áfonyát a tojássárgájás masszába, majd óvatosan adjuk hozzá a felvert fehérjét. Kanalazzuk az előkészített formákba és süssük 200°C-on 10-12 percig.
2 comments:
Az egész gyümölcsökkel jöhet, úgy ahogy van! :)
Nyisd az ablakod, küldöm. :))
Post a Comment