Hétvégén, de leginkább csak vasárnap, nagyon szeretek olyan ételeket készíteni, amelyek nem járnak sok munkával. Legjobban talán azt kedvelem, amikor minden a sütőben sül meg és nekem tálalás előtt már csak a salátával, netán valamilyen szósszal kell foglalkoznom. Elég régen járt a konyhámban szárnyas, úgyhogy pont elérkezett az ideje, hogy sült csirke legyen a vasárnapi ebéd.
Persze, nem az a bizonyos "tökéletes" csirke készült, mert akkor oda lusta hétvége, hanem egyszerűen, zöldségágyon sült meg. Lényegében, a csirkével együtt sült zöldségeket tálalhatjuk köretként, de akár szósz készítéséhez is felhasználhatjuk. Ilyenkor nincs más teendőnk, mint összenyomkodni a zöldségeket egy evőkanál liszttel, majd ezt felönteni egy pohár borral, sherryvel, esetleg Marsalával, almaborral vagy netán Madeira-val és felfőzni. Ehhez aztán adunk egy jó adag alaplevet és főzzük olyan negyed órát és amint leszűrtük már készen is van egy zamatos szósz a csirkénk mellé.
A zöldségeket ízlés és szezon szerint variálhatjuk és így minden alkalommal egy új ízvilágot fedezhetünk fel. Nálunk most sült balzsamecetes póréhagyma, vajban párolt sárgarépa került a csirke mellé. A sült rozmaringos burgonyát pedig egy snidlinges-turbolyás, citromos, cayenne borsos tejfölös dip kísérte.
2 comments:
Éééés, igen, itt a csirke! Gyönyörűűű!
Csak megsütve nem volt idő már fotózásra. :)
Post a Comment