Sunday, October 3, 2010

Házi chips

Nem, nem mondhatni, hogy azért mert otthon készült egészséges, hiszen ugyanúgy olajban sült, mint a bolti zacskós. Viszont legalább ízfokozó, cukor és még ki tudja, hogy mi nincs benne. És az is biztos, hogy nem krumpliporból préselték, és úgy sütötték. Évek óta nem ettem chipset, sem boltit, sem házit. Ez mondjuk így nem teljesen igaz, mert sütőben szárított répát igen, arra azt hiszem még azt is lehet mondani, hogy egészséges, de mégse burgonya és még csak nem is ropog. Néha szerintem belefér egy adag házi rágcsálnivaló, mondjuk egy film alatt baráti társaságban.
Hozzávalók:
5 nagy burgonya
földimogyoró olaj


Miután meghámoztuk a burgonyát, bár csinálhatjuk akár héjastól is, gyaluljuk vékony szeletekre és hagyjuk 5 percet állni hideg vízben. Szárítsuk meg a szeleteket konyharuhán míg az olaj melegedik. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen forróbb 180-190°C-nál. Egyszerre 8-10 szeletnél ne süssünk többet, hagyjuk őket lecsöpögni vagy rácson, vagy tegyük papírtörlőre. Ízesítsük sóval, pirospaprikával, vagy kedvenc fűszerkeverékünkkel. 2 nappal hamarabb el lehet készíteni és légmentes dobozban tárolni.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...