Thursday, August 7, 2008

Meggyfagylalt mákos ropogóssal

El tudtok képzelni jobbat egy gombóc gyümölcsfagylaltnál egy forró nyári napon? Kaptam egy doboz magyar meggyet, de sajnos a hosszú út után, már nem voltak a legjobb állapotban. Imádom a meggyet, és nagyon meglepődtem, hogy augusztusban még lehet kapni. A meggy és a mák mondhatni klasszikus kombináció ezért a fagyi mellé mákos ropogóst sütöttem.


Hozzávalók:
25 g liszt

75 g cukor
1 csipet só
30 g darált mák
1 citrom

25 g vaj
500 g maggy (magozva)
250 g mascarpone
5-7 ek vaníliacukor
3 ek bodzabogyószörp

3 ek sherry


Keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és a darált mákot. Adjuk hozzá a hideg, olvasztott vajat és a citromlevet és keverjük simára. Tegyük egy órára a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra. Egy sütőpapírra tegyünk egy kávéskanál masszát és kenjünk szét, majd süssük 5 percig, vagy amíg a széle megbarnul. A fagyihoz főzzük fel a meggyet a sherryvel és a bodzaszbogyószörppel, majd pürésítsük és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a mascarpone-t és a cukrot, a munka többi részét pedig hagyjuk a fagyigépre.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...