Thursday, January 3, 2008

Kocsonya

Nagyon szeretem a kocsonyát, de csak ha nincs benne se bőr, se semmi ami csontos, csak a egy szelet szűzpecsenye. Persze a főzéshez nélkülözhetetlen a sertésláb, fül és a bőr, de a kész kocsonyában az én adagomba ez nem kerül bele. Gyerekként annyi ecettel ettem, hogy elkékült tőle a szám. Az az igazság, ez néha ma is előfordul!

Ingredients:
4 db sertésláb
2 db sertésfül
1 kis csülök
1/2 sertésbőr
1 sertésszűz
1 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
2 fej fokhagyma
1 ek fekete egész bors


A megtiszított lábat, fület, bőrt, csülköt felengedjük hideg vízzel és főzni kezdjük. Ha felforrt lehabozzuk, hozzáadjuk a zöldségeket, a borsot, sót, fokhagymát és 1 órán keresztül fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Ezután hozzáadjuk a bélszínt és még 3 órán keresztül lassú tűzön, fedő nélkül főzzük. A zsírt leszedjük a tetejéről. Ezután leszűrjük és a húst üvegtálba helyezzük és ráöntjük a lét.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...