Hozzávalók:
lekvárhoz:
350 g alma
150 ml almabor
350 g alma
150 ml almabor
400 g bodzabogyó
400 g cukor
1 citrom leve
a palacsintához:
100 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
a palacsintához:
100 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1 tojás
140 g kefír vagy joghurt
1 evőkanál olvasztott vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
A lekvárhoz az alma magházát eltávolítjuk és héjastól felkockázzuk. Az almát feltesszük főni a borral, közben elkezdjük leszedegetni a bogyókat. A főtt almát pürésítjük. Aki nem akar ezzel vacakolni, az felteheti az egészet egyszerre főni, de nekem az volt a célom, hogy legyen benne bogyó, de almadararbok viszont ne. Az almapüréhez adjuk a bodzabogyót, cukrot és a citrom levét majd 35-40 percig főzzük és üvegekbe töltjük. Aki kevésbé folyós lekvárt szeretne az adjon hozzá kb. 5 g agar-agart vagy pektint. A lekvárt forrón üvegekbe töltjük és már mehet is a szárazdunsztba.
A palacsintához a hozzávalókat simára keverjük és közepes hőfokon egyenként kisütjük. Mérettől függően 3-6 darab lesz belőle. Cukrot ízlés szerint tegyünk bele, én nem szoktam, mert általában úgyis szirupban úszva fogyasztjuk.
5 comments:
Na én nekiálltam bodzából lekvárt gyártani, azután a leszemezgetés közepén abbahagytam....még meg kell rá érnem...:))
Majd jövőre újra nekiállok!! A képek gyönyörűek, most kedvem lenne elkészíteni a lekvárt.....
:)) Nem árt hozzá egy kevés türelem! Jövőre bepótolod! ;)
:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik..
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu
puszi
Te jó ég, gyönyörűűű fotók és most megyek a konyhába palacsintát sütni :)))))
Nagyon köszönöm! :))) Jó palacsintázást! :)
Post a Comment