Végül lemon curd készült azokból a bizonyos szicíliai citromokból, de már a következő adag várja a sorsát, mivel újra jól bespájzoltam. Egyszerűen képtelen vagyok ellenállni, annyira szépek a zöld leveleikkel és az illatuk! Imádom. A nap hiányára sem foghatom, hogy túl sok citromot vásárolok, hiszen az időjárás mostanában gyönyörű. Gondoltam sütök valami rágcsálnivalót a lemon curd mellé.
Ha már citrom és édesség, akkor nekem rögtön a mák ugrik be. Verhetetlen páros, szerintem. Már tudom is, hogy milyen nyalánkságot készítek majd még a héten. De most lássuk azokat a citromos-mákos kekszeket, amibe bizony négy nagy citrom héját reszeltem!
Hozzávalók:
200 g vaj
100 g porcukor
250 g liszt
75 g darált mák
1 tojás
legalább 2 citrom reszelt héja
Vágjuk kockára a vajat és a porcukorral, egy csipet sóval, darált mákkal, citromhéjjal, tojással és liszttel gyúrjunk tésztát. Lapítsuk ki a tésztát téglalappá majd tegyük 2 órára a hűtőbe. Nyújtsuk ki 3 mm vastagra és szaggassuk ki amilyen formára szeretnénk. Süssük 7-8 percig a 160°C-ra (légkeverés) előmelegített sütőben.
4 comments:
Már nagyon régen nem ettem mékot, de pont a hétvégén gondoltam rá :)
Ilyent én is sütöttem, nagyon szerettem, de nekem nem lettek jók a képek így nem került fel a blogra :) Nagyon jók a képek is!
Ez a páros nekem is jöhet bármikor :)
@Vera: Én még karácsonykor, de mostanában folyton valami mákosat sütnék.
@Ottis: Az a lényeg, hogy a keksz finom, a kép meg ha nem sikerül nem számít. Köszi. :)
@Csibe: Nálam a héten újra terítékre kerül.
Post a Comment