Monday, March 14, 2011

Tengeri sügér kókuszos céklapürével és tormahabbal

Még mindig cékla, és nem, egyáltalán nem unom, sőt! A héten még biztos újra terítékre kerül majd, hiába, az idei télen teljesen befészkelte magát a konyhámba. Már nagyon régóta terveztem végre kipróbálni a kókuszolajat pürében, ahogy azt Beatbull blogjában láttam. Ha már kókusz akkor adta magát a cékla, mely már néhányszor előfordult kombinációként nálam, s lám még mindig lehet újdonságot kihozni belőle. Sokat vaciláltam, hogy a céklát kókusztejben főzzem meg, vagy csak később keverjem azt a püréhez. Végül úgy döntöttem, hogy fóliában sütöm meg a céklákat, majd pürésítéskor kókuszolajat és kevés kókusztejet adtam hozzá. A pürének fantasztikus állaga lett, s az cékla-kókusz páros újra telitalálatnak bizonyult. A pürét pár szelet sült cékla és kókuszolajban sült sárga céklachips kísérte. A sült tengeri sügér, a kókuszos céklapüré a tormahabbal remek triót alkotott.



Hozzávalók:
1 salotta
1 ek vaj
50 ml fehér bor
200 ml hal alaplé
100 ml tejszín
70 g friss torma
50 g vaj
só, bors


Vajban pároljuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd öntsük fel fehér borral, hal alaplével és tejszínnel. Adjuk hozzá a finomra reszelt tormát és főzzük a harmadára. Szűrjük le a szószt, ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá a vajat és mixeljük a szószt habosra.

2 comments:

Unknown said...

Nagyon szép színesen tálaltad! ;) Látom kaptál mini mangold levelet ;) A kis habpöttyök is nagyon szépek! A torma csípőssége mennyire maradt meg az elfőzés után? Nekem hő hatására nagyon gyorsan elveszti az erejét, ezért mindig a vége felé szoktam hozzáadni.

chriesi said...

Köszi. :) Nem igazán volt csípős, jobb ha végén adjuk hozzá és hagyjuk kicsit állni benne. Csináltam a héten egy másik fogást és ott közvetlenül tálalás előtt adtam hozzá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...