Thursday, March 31, 2011

Sült burgonyahéj consommé fürjtojásos raviolival és medvehagyma pestoval

Már nagyon régóta szerettem volna tojássárgájával töltött raviolit készíteni, de valahogy sosem volt rá alkalom és csak toltam magam előtt. Először azt hiszem, hogy még Jamie Oliver egy nagyon régi szakácskönyvében találkoztam vele, szóval mondhatni, hogy évek óta a listámon várja a sorsát. Aztán valami oknál fogva a medvehagyma arra inspirált, hogy vele együtt kerüljön a tányérra.


Eredetileg csak a raviolit készültem megcsinálni és szépen el is képzeltem, hogy alatta majd rikít a medvehagyma pesto zöld színével.
Aztán mikor elkezdtem volna a főzést, úgy éreztem, hogy ez így túl kevés. Spontán a burgonya jutott eszembe, igaz még nem új, hanem régi, és valamilyen szószt szerettem volna belőle a ravioli mellé. De akkor mi lesz a pestoval? Bár nem zárják ki egymást, de ez így mégsem lesz jó! Tésztagyúrás közben pedig beugrott, hogy láttam Beatbullnál az átszerkesztett újburgonyát, és már meg is született az ötlet.


Fogtam néhány krumplit és bedobtam őket a sütőbe, aztán még forrón gyorsan meg is hámoztam. A sült héjat pedig felöntöttem annyi világos csirke alaplével, ami éppen ellepte, adtam hozzá egy ág friss majoránnát és főztem egy ideig lassú tűzön, majd hagytam állni olyan fél órán keresztül.


Végül pedig kávéfilteren szépen lecsöpögtettem, sóztam és tálalásig félre tettem. A maradék sült burgonya egy részéből fészket készítettem a fürj tojássárgájáknak egy nagyon kevés enyhe ízű kecskekrémsajttal összekeverve. A pesto pedig egy szép csokor medvehagymából mandulával és pecorinoval készült. Ami pedig a sült burgonyákat illeti, abból vacsorára remek pesto vinaigrette-el ízesített saláta kerekedett szárított paradicsommal és pecorinoval.

4 comments:

Frau Paprika said...

OMG! Csodaszép lett! :)

Vera said...

én a felénél elvesztettem a fonalat :)))))
nagyon kreatív vagy mostanában, talán a tavasz??? :))

Unknown said...

A tányéron nagyon szép egyszerűnek és letisztultnak néz ki, de az is látszik, hogy mennyi munka van benne - szép! ;) Sült héjból készült krumplialaplé, tetszik ez az ötlet! Szépek a könnyed színek is.

chriesi said...

@Frau Paprika: Köszönöm! :)

@Vera: :)))) Nem tudom, ez most egy ilyen hullám! :D

@Beatbull: Igazán fárasztó csak a tésztagyúrás volt. Szerintem fantasztikus az íze a levesnek. Hétvégén ismétlem. :)) Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...